Het is een algemene  trend in de interieurwereld: de videlamp. De bekendheid van deze lamp ligt hoog. Mede daardoor kiezen steeds meer mensen voor een vide en een daarop aansluitende videlamp. Wat heeft deze lamp dat andere lampen niet hebben, maar wel bij zo veel mensen aanspreekt? Welke soorten videlampen zijn er? Zou een videlamp wellicht ook in uw interieur passen? Lees hier alles over videlampen!

Een luxe entree

Uit de ontwikkelingen van de afgelopen maanden, merken wij bij Kroonluchter dat vides steeds populairder worden. De vraag naar videlampen is dan ook hard gegroeid. Waarom? Videlampen stralen luxe uit. Daarbij maakt het een chique entree in uw huis. Tevens hebben videlampen door de hoeveelheid armen of lampen ook nog eens een hoge lichtopbrengst. Een videlamp hangt vaak tussen twee vloerdelen in en is relatief lang. Over het algemeen hebben ze een lengte van zo’n 2 tot 3,5 meter. Een lamp die u bij binnenkomst dus zeker niet over het hoofd ziet.

Voor wie?

Een videlamp is niet gelimiteerd tot een bepaalde doelgroep. Iedereen, zowel jonge als oude mensen, komen bij ons langs in de showroom om de videlamp te aanschouwen en aan te schaffen. Dit komt door de toegankelijkheid van deze lamp. Waar een zware, bronzen kroon echt een object is aan het plafond wat een ruimte domineert, daar geeft een videlamp vanwege haar omvang een ‘lichte’ indruk. Hierdoor zijn videlampen ook geschikt voor verschillende soorten interieurs. Wij merken vaak dat ze in moderne huizen met veel zwart en wit worden geplaatst, maar een videlamp kan net zo goed in een klassieke hal.

Videlampen in alle soorten en maten

Een van onze bestverkopende videlampen is de videlamp met bollen en rookglazen. Deze lamp heeft haar populariteit te danken aan het feit dat zij op maat te maken is. Het is mogelijk om de lamp in te korten of te verlengen tot zelfs 3 verdiepingen. Wij plaatsen videlampen normaliter in vides tot 5,5 meter hoog, zodat de laatste bol tot het eerste vloerdeel komt. Zo ontstaat er een prachtige waterval van bollen of kristallen. Het verschil in hoogte van de lichtpunten, creëert dynamiek en daarmee een bepaalde aanwezigheid binnen uw interieur. Een echte eyecatcher dus!

Door de chromen of matzwarte kleur van het frame kan deze videlamp goed wegkomen in verschillende interieurs. Het rookglas is eigenlijk helder glas met daaroverheen een goud- of zilverachtig folielaag. Dit stimuleert naast het frame het chroom effect van de lamp. Wij adviseren om LED lampen te plaatsen in de videlamp in plaats van gloeilampen. Dit heeft als reden dat LED lampen langer meegaan en dus minder onderhoud vereisen. Met deze verlichtingsbron bent u 100% verzekerd van heldere, maar sfeervolle verlichting. 

Bekijk hier ons gehele assortiment aan videlampen

Heeft u een andere videlamp in gedachten? Wij denken graag met u mee over een op maat gemaakte videlamp. Ook hebben wij in onze showroom verschillende videlampen hangen. Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak te maken of kom spontaan even langs!

Nieuwsbrief

NewsletterDeel dit verhaal: