Bent u in het bezit van een kroonluchter? Dan is het onderhouden van deze kroonluchter noodzakelijk om de levensduur ervan te verlengen. En dat wil je… deze parels van kroonluchters zijn namelijk niet goedkoop! Jouw kroonluchter de nodige aandacht geven – in de vorm van onderhoud – is dus gewenst. Alleen dan krijgen ze weer die fonkeling die je in eerste instantie zo graag zag. Echter, onderhoud is vaak een lastig werkje en kost veel tijd en energie. We vertellen je in dit artikel meer over; een kroonluchter onderhouden.

Wat wordt verstaan onder ‘onderhouden’ kroonluchter?

Onder onderhouden verstaan wij het regelmatig en deskundig controleren, reinigen, repareren en/of het vervangen (van onderdelen) van kroonluchters, wandlampen en plafonnières. De meeste bedrijven die het onderhoud van kroonluchters regelen – waaronder wij! – komen bij u langs om de verlichting in eerste instantie te controleren. Vervolgens wordt er concreet gemaakt wat er moet gebeuren om de lamp in goede staat achter te laten. Vooral als u een wat oudere, antieke kroonluchter of lamp in huis heeft hangen dan is het verstandig extra aandacht te besteden aan onderhoud.

Tips om een kroonluchter te onderhouden

Hoe kunt u zelf uw kroonluchter het beste onderhouden? Met de volgende tips houdt u uw kroonluchter zo schoon als mogelijk.

  1. Ventileer uw ruimte dagelijks. Dit zal de opbouw van vuil en stof op de kroonluchter namelijk voorkomen. Hierdoor wordt uw kroonluchter minder dof.
  2. Vloer regelmatig schoonmaken. Wat op de vloer ligt, kan door beweging en wind in de lucht terechtkomen en daarmee op de kroonluchter. Voorkom dit door de vloer wekelijks te reinigen.
  3. Lucht schoon houden. Rook en vet van het koken kunnen een aanslag vormen op uw kroonluchter. Probeer daarom niet in de buurt van uw verlichting te roken en plaats deze het liefst niet te dicht in de buurt van een keuken.
  4. De kroonluchter afstoffen! Het is naast bovenstaande ook goed om de kroonluchter wekelijks af te stoffen met een zachte doek/plumeau.

 

Natuurlijk zijn bovenstaande stappen niet genoeg om de kroonluchter goed te schoon te houden en daarmee te onderhouden. Want zoals we in in een fragment hierboven al lieten vallen, is omvat ‘onderhoud’ veel meer dan dat. En dat is niet iedereens favoriete werk. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat u dit graag zou willen uitbesteden.

 

Wat kan HPV voor u hierin betekenen?

Wij hebben een team van specialisten die te allen tijde klaar staat om u bij het onderhouden van uw kroonluchter te ondersteunen. Mocht u het volledig uit handen willen geven, kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Een dergelijk contract kunnen we gezamenlijk opstellen op een manier dat u ligt: via de telefoon, email of onder het genot van een kopje koffie op ons kantoor. Wij maken gebruik van de nieuwste onderhoudstechnieken.

 

Nieuwsbrief

Newsletter