Een kroonluchter kiezen is niet altijd even gemakkelijk. De keuze is reuze, waardoor u door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Dit kan best overweldigend zijn. Een leuke en geschikte lamp op het spoor komen, kan dus veel tijd kosten. Waar begint u uw zoektocht? Waar moet u op letten en/of waar moet u naar vragen? Om het proces van de aanschaf van een kroonluchter iets makkelijker te maken, hebben wij wat tips voor u op een rijtje gezet.

Alvorens de zoektocht… 

Informatie verzamelen! Er zijn een paar praktische vragen die u bij uzelf moet stellen, voordat u daadwerkelijk gaat zoeken naar een geschikte lamp. Deze vragen staan niet in direct verband met de kroonluchter die u mogelijk gaat aanschaffen, maar hebben wel indirect invloed op deze keuze. Zo is het goed om allereerst de afmetingen van het plafond, de ruimte en eventueel het object dat in het licht van de lamp geplaatst wordt, te controleren. Wat betreft het laatstgenoemde; indien u iets onder de lamp wil plaatsen, is het ook belangrijk na te gaan wat de plafondhoogte is om te voorkomen dat de lamp het object raakt of juist te hoog boven het voorwerp hangt. Denk hierbij aan een object als een tafel. De lamp die boven een tafel hangt kan en mag vrij laag hangen.  Dit is natuurlijk weer anders wanneer de lamp boven een salontafel of koffietafel komt te hangen. Deze zijn namelijk vaak hoger.

Voorbeelden verzamelen! 

Het internet maakt het tegenwoordig een fluitje van een cent om inspiratie te zoeken over van alles en nog wat. Zo levert de Google zoekmachine u bij een trefwoord als ‘kroonluchter’ al 15.200.000 zoekresultaten op. Ook platformen als Instagram en Pinterest bieden veel voorbeelden waaruit u uw inspiratie kunt putten. Een meer ouderwetse manier kan natuurlijk ook. Blader bijvoorbeeld eens door interieurtijdschriften of maak foto’s van mooie lampen die u tegenkomt. Verzamel op die manier afbeeldingen van lampen en interieurs die u aanspreken. Uw uiteindelijke, zogenoemde ‘moodboard’, zal u helpen bij het vinden van de juiste lamp. Mocht u daarna nog steeds in het duister tasten wat betreft de categorieën van lampen waarin u qua smaak valt, laat dan uw moodboard zien aan een specialist op het gebied van lampen. Door de vele kennis kunnen specialisten u, op basis van de visuele wensen in de moodboard, de juiste richting in sturen. 

Ook op onze website vindt u een groot aantal voorbeeldprojecten voor zowel privéhuizen als bedrijven en organisaties. Vind hier op onze projectpagina een overzicht van de verschillende projecten die wij voor klanten hebben gedaan.

Naast het opdoen van inspiratie door op zoek te gaan naar voorbeelden van lampen en interieurs, kunt u als een tweede stap ook stukjes stof of kleurcodes verzamelen die aanwezig zijn binnen uw huidige of toekomstige interieur. Denk bijvoorbeeld aan een stukje stof van het gordijn of de kleurcode van de muur van de kamer waar de lamp in komt te hangen. Door dergelijke samples mee te nemen naar een lampenspecialist kunt u er zeker van zijn dat de kroonluchter past bij uw interieur. Wij van Kroonluchter hebben verschillende designs van kroonluchters mogelijk passend bij uw voorkeuren. Tevens zijn wij in staat om een kroonluchter op maat te laten maken om in uw wensen te voorzien. 

Een intakegesprek aangaan

U hebt uw vooronderzoek gedaan; de afmetingen zijn bekend, u hebt u voorbeelden klaarliggen en samples bij de hand. Wij begrijpen dat dit niet misschien niet voldoende is bij uw proces in een kroonluchter kiezen. Daarom knopen wij van Kroonluchter altijd een intakegesprek, ofwel introductiegesprek aan. Hierin gaan we samen om tafel om uw wensen uitvoerig te bespreken. Daarbij is het niet noodzakelijk om voorgaande stappen uit te voeren. U kunt ook blanco in een dergelijk gesprek gaan. Het kiezen van een kroonluchter is immers een proces. Daarentegen kan het voor uzelf misschien toch handig zijn om van tevoren te weten waar uw voorkeuren ongeveer liggen. Zo is het goed om na te denken over het doel van de kroonluchter, uw huidige interieur of interieurkeuze, de kleur van de kroonluchter die u wenst, de voorkeur in materiaal, het soort lichtbron, of u een schakelaar wilt of niet en tot slot de afmetingen en voorbeelden waar in het begin van het artikel al kort op in werd gegaan. In het intakegesprek gaan wij samen keuzes maken, waarbij ook keuzes elimineren.

Laat u door ons adviseren

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door duidelijke voorbeelden te verzamelen, alle benodigde afmetingen paraat te hebben en de voorlopige antwoorden op de intake vragen te bedenken, bent u al een heel eind. Maar in de showroom helpen wij u graag verder. Hier geven we u een kijkje in de keuken, zodat u kunt zien hoe de kroonluchters daadwerkelijk zijn. Wij denken graag mee met uw wensen en behoeften en geven suggesties en tips. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor een kopje koffie in onze showroom!

Nieuwsbrief

NewsletterDeel dit verhaal: