Een hanglamp, daar kunt u zich vast iets bij voorstellen. Want het woord zegt het eigenlijk al: het is een lamp die… zowaar hangt! Maar wat is deze lamp verschillend met alle andere lampen die óók hangen? Waar in uw huis kunt u de hanglamp kwijt? Waarom zou u kiezen voor een hanglamp? En welke soorten hanglampen zijn er precies? We beschrijven het in dit artikel.

Hanglampen in vele soorten en maten

De hanglamp is er in veel soorten en maten. Een uitspraak die u wellicht vaker hoort, maar daadwerkelijk van toepassing is op hanglampen. U kunt hierbij denken aan koperen, glazen en bronzen hanglampen. In een stoere of chique uitvoering. Strak of breeduit versierd met details. Hanglampen kunnen ook variëren in maat. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een bepaalde lengte die een lamp moet hebben? Dan is een hanglamp een perfecte optie voor u. Dergelijke lampen zijn namelijk verstelbaar en dit is bijzonder handig om deze precies af te stellen naar uw interieur. De eindeloze mogelijkheden maakt dat de lamp behoort tot de meest gezochte verlichting binnenshuis.

Een hanglamp voor iedere ruimte

Waar de hanglamp in enorm veel stijlen en soorten teruggevonden kan worden, daar is de lamp de ideale lamp toevoeging voor elke ruimte. Want hoe u het ook voor ogen hebt, de hanglamp kan afgestemd worden op uw wensen. Dat maakt dat de lamp geïnstalleerd kan worden in de woonkamer, slaapkamer, keuken, hal of eetkamer. 

Waarom kiezen voor een hanglamp?

Hierboven hebben we al een reden gegeven waarom de aanschaf van een hanglamp aantrekkelijk is: ze zijn beschikbaar in vele soorten en maten én komen daarmee goed weg in elke ruimte binnenshuis. Daarnaast zijn hanglampen ook nog eens:

  • Sfeermakers: De hanglamp is een stijlvol element die sfeer maakt in uw interieur. Pas de lamp aan naar uw wensen en vul uw interieur aan.
  • Functioneel: Naast dat het sfeer brengt, dient het perfect als basisverlichting die het mogelijk maakt een groot oppervlak te verlichten. 
  • Ruimte besparend: Doordat de lamp hangt, neemt het niet veel ruimte in. Dit geeft een subtiele, maar ruimtelijke indruk. 

De mooiste hanglampen voor uw interieur van Kroonluchter

Bij Kroonluchter.nl kunt u kiezen uit een geselecteerd assortiment aan hanglampen. Binnen ons assortiment hebben onze hanglampen verschillende materialen, afmetingen en stijlen. Onze hanglampen met zwart smoke gray bollen zijn een trend onder onze klanten. Daarnaast hebben we ook nog andere pareltjes die we op onze website aanbieden. Hieronder lichten we er enkele voor u uit.

Modern

Moderne vide hanglamp met 12 zwarte smoke gray bollenModerne hanglamp stenen

Frans

Toortsglas Franse hanglamp 4-armsFranse hanglamp met bloemen en ringen

Venetiaans

Venetiaanse hanglamp met glazen staven LiquidambarVenetiaanse hanglamp met glazen bolletjes

Antiek

Antieke hanglamp 1900

Een hanglamp kopen

Wilt u een hanglamp kopen? Wij helpen u hier graag bij. Bij Kroonluchter.nl hebben we reeds 80 jaar ervaring in het verkopen, installeren en restaureren van kroonluchters. U kunt dus zeker goed advies van ons verwachten! Ons team van ervaren verlichtingsdeskundigen kan u – persoonlijk – wegwijs in de wereld van lampen. Stuur ons dan ook gerust een berichtje of mailtje!