Uw huis is vast verlicht! Maar de vraag is echter welke lampen u in uw huis heeft geïnstalleerd. Zit daar ook een (moderne) hanglamp tussen? De meeste kunnen dit waarschijnlijk wel beamen. Gemiddeld één of twee hanglampen bevat een huishouden op zijn minst. En dat is niet zonder reden. Hanglampen zijn namelijk decoratief, praktisch en bij de juiste keuze ook nog eens een echte sfeermaker.

De hanglamp behoort tot een van de meest gezochte en gekozen verlichtingselementen in Nederland. Een hanglamp aan uw plafond voegt meteen iets toe aan uw ruimte; of deze nou klein of groot is, veel of weinig lichtpunten bevat, verfijnde of meer grove trekjes heeft… Het hangt en trekt de aandacht. 

Waar moet u op letten bij de keuze voor een hanglamp?

Voordat u een (moderne) hanglamp in huis neemt, is het goed om rekening te houden met uw behoeften op het gebied van een drietal aan aspecten, namelijk: de ruimte in uw huis, het soort lichtinval en de sterkte van het licht. Pen en notitieboekje in de aanslag… we gaan een lichtplan opstellen! Alleen dan bent u in staat om een optimale lichtinval in het huis te realiseren. 

  • Ruimte in het huis

Het klinkt voor de hand liggend, maar het is goed om allereerst te bedenken waar u de (moderne) hanglamp wilt installeren. Veel mensen kopen een lamp spontaan en op de bonnefooi: ‘’Later zullen ze wel even kijken waar de lamp past en het beste in huis tot uiting komt’’. Dit is natuurlijk een manier, maar het is nog beter om dit alvorens de aankoop vast te stellen, zodat u weet waar u naar moet zoeken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden de lengte van de lamp, de grootte en de vormgeving zodat deze correspondeert met het interieur.

Voorbeeld: U heeft een trapgat dat u graag middels een (moderne) hanglamp wilt verlichten. Dan is het goed om te kijken naar de hoogte van uw plafond en de gewenste hoogte van het licht. Vaak is het bij een trapgat mooi om te kiezen voor een wat groter exemplaar met een flinke lengte. Natuurlijk hoeft een groot exemplaar niet te bestaan uit enkel 1 lichtpunt, maar kan deze omvang ook gecreëerd worden met een (moderne) hanglamp bestaande uit meerdere kleinere lampen. Een meer minimalistische hanglamp is uiteraard ook een keuze!

  • Soort lichtinval

Naast de ruimte die u wilt verlichten, kunt u ook enige aandacht besteden aan het soort lichtinval dat u wenst. Bent u op zoek naar een (moderne) hanglamp met een kleine lichtverspreiding of juist een lamp die een wat grotere ruimte verlicht? Dit gegeven hangt sterk samen met de ruimte die u wilt verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer, keuken of woonkamer. Dergelijke ruimtes wilt u het liefst zo verlichten dat alles in de kamer zichtbaar is op het moment dat het licht wordt aangezet. Een (moderne) hanglamp boven een (werk)tafel of bureau daarentegen is er mogelijk alleen voor bedoeld, zodat alles op deze tafel of bureau goed wordt verlicht.

  • De sterkte van het licht

Tot slot is ook de sterkte van het licht een puntje om over na te denken. Wat voor een sfeer wilt u creëren? Is dat warmte, romantiek, koel, sfeervol of zakelijk? Dit soort keuzes zijn niet definitief. Bedenkt u zich later dat u toch een ander soort sfeer wilt creëren met uw lamp? Dan kunt u dit gemakkelijk herstellen middels een andere lampsterkte of het gebruik van een dimmer. 

Aanraders van hanglampen

Sinds kort heeft Kroonluchter haar lampen collectie uitgebreid met nieuwe droom modellen. Ze zijn modern van aard, waarbij de lampenkappen zijn voorzien van organische of geometrische vormen. In totaal is de collectie van moderne hanglampen uitgebreid met maar liefst zes nieuwe exemplaren. We hebben ze voor uw gemak even hieronder op een rijtje gezet.

     

Keuze gemaakt? Neem dan snel contact met ons op om uw droom model te bemachtigen.

Nieuwsbrief

Deel dit verhaal: