De zomer laat nog haar laatste sporen achter als de herfst opnieuw zijn intrede maakt in Nederland. Dat betekent onder andere dat de klok een uur achteruit gaat en de dagen zich eerder in een donkere mantel omhullen. Een lichtje hier en daar is dan ook gewenst! Zowel binnen alsook buiten het huis. In dit artikel geven we jou opties om je tuin(huis) van buitenverlichting te voorzien; natuurlijk in stijl.

Buitenverlichting 

Als het gaat over buitenverlichting is er een ruime keuze die zich laat vertalen in allerlei soorten en maten qua lampen. Over het algemeen zijn wandlantaarns, sokkellantaarns, lantaarnpalen en plafondlantaarns het meest gebruikelijke om in een tuin te installeren. Het is afhankelijk van de ruimte en de gewenste manier van verlichting, welke lantaarns het meest matchen bij jouw tuin.

Wandlantaarns

Heb jij naast je huis een smalle, donkere steeg die leidt naar je achtertuin? Of wil jij dat de buitenkant van je (tuin)huis beter zichtbaar is? Dan is het fijn deze te kunnen verlichten met enkele wandlantaarns. Wij hebben een assortiment van in totaal 18 lantaarns die behoren tot deze categorie. Binnen deze categorie hebben we enkele lantaarns die meer neigen naar een klassieke vormgeving, terwijl andere juist meer neigen naar iets meer modern. Voor ieder wat wils!

Sokkellantaarns

Sokkellantaarns; je hebt ze misschien nog niet vaak genoeg gezien om deze lampen naar boven te halen als je aan buitenverlichting denkt. Sokkellantaarns hebben iets stijlvols, chiques, maar daarnaast ook iets moderns. Een sokkellantaarn komt het best tot zijn recht op een laag muurtje, een trap bij de voordeur of een grote steen. Daarnaast is dergelijke verlichting ook een mooie toevoeging aan het hekwerk rond, voor of naast je huis. Denk bijvoorbeeld aan omheining bestaande uit stenen pilaren en een metalen hek ertussen. De sokkellantaarns kunnen boven op een pilaar bevestigd worden, zodat het huis, de tuin en de ingang tot het huis/tuin ook zichtbaar worden. 

Lantaarnpalen

Lantaarnpalen komen vooral mooi in zijn recht in een wat grotere tuin. Door de hoogte kunnen lantaarnpalen namelijk hun licht over een groter grondstuk laten schijnen dan lagere lampen doen. Natuurlijk sluiten we daarmee niet uit dat dergelijke verlichting ook prima in een wat kleinere tuin geïnstalleerd kan worden. Zo raden we aan de lantaarnpaal een plekje te geven in het plantenperkje in je achtertuin of gewoon in je voortuin.

Plafondlantaarns

We hebben het nu voornamelijk gehad over verlichting buiten het huis. Plafondlantaarns kunnen door hun beperkte plaatsingsmogelijkheden enkel binnen aan een plafond bevestigd worden. Maar ‘binnen’ kun je ook naar ‘buiten’ halen middels een tuinhuisje. Daarnaast kun je dergelijke verlichting kwijt onder je carport en andere overkappingen. 

Moderne buitenlantaarns

Wil je echt meer een volledig moderne uitstraling qua lamp en design? Sinds kort zijn wij van Kroonluchter een nieuwe samenwerking aangegaan met Holy Steel Design. Meer gestroomlijnd, meer geometrisch, geheel van eenzelfde materiaal – staal! – en met een eigen originele twist. De collectie bestaat uit zowel moderne wand- als sokkellantaarns. 

Nog steeds moeite met het maken van de juiste keuze? Geen stress! Ons team van ervaren verlichtingsdeskundigen kunnen je – persoonlijk – wegwijs in de wereld van lampen. Stuur ons dan ook gerust een berichtje of mailtje!

Nieuwsbrief

NewsletterDeel dit verhaal: